Foredrag og samtaler

Jordens forhistoriske klimakatastrofer – Livestreamet fra Aarhus Universitet

Foto: Ada Lundbek Egholm
Igennem Jordens 4,6 mia. års historie har klimaet ændret sig mange gange. Variationer i drivhuseffekten har spillet en nøglerolle, men hvad styrede drivhuseffekten, før vi mennesker kom til, og hvad kan vi lære af det?
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Tilmelding nødvendig: Gratis
Adresse

Billesborgvej 1B
4681 Herfølge
Danmark

Foredrag ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Aarhus Universitet. 

Hør om Jordens klimahistorie, kulstofkredsløbet og menneskers indflydelse på det.  
 
Vulkanudbrud og bjergkædedannelser påvirker CO2 koncentrationen i atmosfæren, og jordens pladetektonik har en tydelig indvirkning på vores klima, via dens påvirkning på kulstof, C, et yderst vigtigt grundstof. Kulstof indgår i alle organiske forbindelser og har en helt essentiel rolle for livet på Jorden. Ud over at spille en rolle i biologiske processer på Jordens overflade er kulstof også en vigtig del af de geologiske processer dybt nede i jorden. Udvekslingen af kulstof mellem atmosfæren, de biologiske processer på planetens overflade og de geologiske processer dybt nede i jorden kaldes for Jordens kulstofkredsløb.  
 
Vi bliver også klogere på omdannelse af CO2 til mineraler og på, hvordan forskerne vil udnytte Jordens geologiske lag til aktivt at fjerne CO2 fra atmosfæren.  

Naturvidenskab på lærred 
Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger.  

Støttet af Carlsbergfondet.   

Foredraget begynder kl. 18.55. Det anbefales at ankomme senest 18.45. 

Billetsalg åbnes 1. mdr. før foredraget.

Foto: Ada Lundbek Egholm