Det nye forårsprogram er klar
Foredrag med Kim Blæsbjerg, Liv Duvå og Morten Pape. Stort vikingetids-tema med Jeanette Varberg, Jim Lyngvild og masser af workshops. Iscenesat Festival. Verdensmål. Læseklubber. Og meget mere. Foråret bugner af spændende arrangementer. Se her.
Af Redaktionen
Nu er vi endelig klar til at løfte sløret for alle de oplevelser, som venter forude i den kommende sæson på KøgeBibliotekerne. Der er masser af aktiviteter for både voksne og børn. Et helt særligt pejlemærke i foråret er vikingernes verden.
Fra Asgård til Midgård – stort fokus på vikingetiden
I 2025 åbner besøgscentret ved Borgring – vikingeborganlægget i Lellinge, som er på UNESCO’s verdensarvsliste - og derfor sætter vi det helt store sejl til og inviterer på adskillige rejser tilbage til vikingetiden.
Du kan fx høre om ringborgen og vikingetiden både fra eksperter tilknyttet Borgring og fra kapaciteter som Jeanette Varberg og Jim Lyngvild. Du kan blive klogere på nordisk mytologi, høre om de magiske vølve-kvinder, opleve drabelige showkampe og være med i kreative workshops – og ikke mindst en tegneworkshop med selveste Valhalla-tegner Peter Madsen.
Der er aktiviteter for både børn og voksne på bibliotekerne i Køge, Borup og Herfølge baseret på vores helt eget vikingetidsunivers, og det hele skydes i gang ved Kyndelmisse den 7. februar, som i år står i vikingetidens tegn hos os.
Mød nogle af tidens store forfattere
Vi glæder os også til at præsentere spændende arrangementer med nogle af tidens mest læste forfattere.
I foråret kan du komme tættere på litteraturen, når vi får besøg af navne som Kim Blæsbjerg, Liv Duvå, Morten Pape og Lone Kühlmann, der hver især vil give et dybere indblik i deres efterspurgte bøger og tankevækkende forfatterskaber.
Klassisk musik, litteratur og skuespil
Festivalen Iscenesat byder på et unikt program, der kombinerer klassisk musik, litteratur og skuespil på nye og overraskende måder, udviklet i samarbejde med lokale kulturaktører.
Programmet giver mulighed for at opleve så bemærkelsesværdige kunstnere som Søren Ulrik Thomsen, Ellen Hillingsø, Katrine Gislinge og Søren Sætter-Lassen med anderledes fortolkninger af bl.a. Nattergalen, Niels Klims underjordiske rejse og digte om nattens stemninger.
Fra Verdensmål til Hverdagsmål
Vi er stolte af at være verdensmålscertificerede og arbejder hver dag på at gøre en forskel. Det betyder blandt andet mindre plastikforbrug og mere fokus på bæredygtighed.
I uge 17 markerer vi borgernes verdensmålsuge med arrangementer, der sætter fællesskab og FN’s verdensmål i centrum, bl.a. i workshops med upcycling-broderi, lyttevandring og planteværksted.
Sammen om læseoplevelserne
Sæsonens læseklubber tager også afsæt i verdensmål, specifikt Verdensmål nr. 1: "Afskaf fattigdom". I klubberne vil vi læse bøger, som på hver deres måde belyser og dokumenterer fattigdommens konsekvenser. I februar samles vi om Ernest Hemingways At have og ikke have, i marts Claire Keegans Omsorg og i april Katherine Boos Bag det evigt smukke.
Derudover starter vi en helt ny læseklub - Kvantespring - om videnskabernes vilde verden!
Vi skal læse forskellige genrer, og alle kan være med – du skal bare være mellem 18 og 120 år og have lyst til at snakke om bøger med andre. Den første bog, vi læser i Kvantespring, er Benjamin Labatuts Når vi ikke længere forstår verden om revolutionerende videnskabsfolk som Niels Bohr, Alan Turing, Werner Heisenberg og Fritz Haber.
Du kan få det fulde overblik over alle forårets arrangementer her på hjemmesiden. Og du kan som altid også komme forbi biblioteket og hente et trykt program.
Vi glæder os til at byde dig velkommen!