Foredrag og samtaler

Videnskaben bag øl – Livestreamet fra Aarhus Universitet.

Foto: Shutterstock
Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres forskningslaboratorium har også udviklet ny viden, som ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også har bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter.
Tid
19:00 - 21:30
Pris
Billetter: 30 kr.
Sted
Køge Bibliotek

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag dykker vi ned i de ingredienser, som bruges til ølproduktionen. 

Forskerne på Carlsberg Laboratorium har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udvikling af pH-skalaen samt den klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.  
 
Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle, og om hvordan man dyrker dem bæredygtigt. 

Du vil også høre om hvordan spiring af byg; dvs. maltning, kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I laboratoriet arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær, som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Derudover skal vi høre om den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer og om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som kan give indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.  
 
Smagsprøver 
Undervejs får vi serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Vi smager dem én efter én, efterhånden som de gennemgås i foredraget. Smagsprøverne er så små, at tilhørerne er i stand til at føre bil efter foredraget. 

 

Billetter for unge under 18 år 

For at deltage i smagsprøvningerne skal man være fyldt 18 år. Billetter til deltagere under 18 år er gratis. Skriv til Morten.printzlau@koege.dk for at få en gratis billet til unge under 18 år.  
 

Naturvidenskab på lærred 
Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger.  
 
Støttet af Carlsbergfondet.   

 

Foredraget begynder kl. 18.55 med velkomst, så det anbefales at ankomme senest 18.45. 

 

Billetsalg åbnes 1. mdr. før foredraget. 

Foto: Erik Lund
Foto: Birgitte Skadhauge