Udforskningen af Grønland før og nu - livestreamet fra Aarhus Universitet

Alfred de Quervain på en ekspedition i 1912. Foto: Aarhus Universitet
Hør om udforskningen af Grønland, der går langt tilbage i historien, hvor ekspeditioner har givet viden om øens natur og kultur. Bliv også klogere på den aktuelle forskning i afsmeltningen af indlandsisen og dens indflydelse på det globale havniveau.
Date
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Tilmelding åbner 11/2: Gratis
Bibliotek
Køge Bibliotek
Adresse

Kirkestræde 18
4600 Køge
Danmark

Foredrag med Vivi K. Pedersen, lektor i geoscience, Aarhus Universitet og Kristian Hvidtfelt Nielsen, lektor i videnskabshistorie, Aarhus Universitet.

Hør om nogle af de videnskabelige ekspeditioner, der lige siden 1700-tallet har været med til at forme vores forståelse af Grønland. Hør særligt om de udfordringer, som ekspeditionerne mødte og om deres videnskabelige opdagelser. Hvilke konsekvenser fik de for Grønlands befolkning, samfund og placering i Rigsfællesskabet og verden? 

Du får også et eksempel på aktuel forskning i Grønland: Forskning i indlandsisens afsmeltning. Hvor hurtigt smelter den, og hvilke konsekvenser har det, når denne vidt udstrakte, kilometer-tykke iskappe mister masse? Hør om nogle af de mekanismer, der både påvirker og påvirkes af indlandsisen. Dyk også med ned i landskabet under isen og se på de bevægelser i undergrunden, som er drevet af isen og hvilken indflydelse det hele har på det globale havniveau.

Vivi Kathrine Pedersen. Foto: Aarhus Universitet
Kristian Hvidtfelt Nielsen. Foto: Aarhus Universitet

Naturvidenskab på lærred 

Med livestreaming er det muligt at komme tættere på de nyeste opdagelser indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, man bliver udfordret og alle kan være med uanset faglige forudsætninger. Aarhus Universitet Livestreamer forelæsningen direkte til mere end 350 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. 

Foredraget begynder kl. 18.55 med velkomst, det anbefales at ankomme senest 18.45 

Billetsalg åbnes ca. 1. mdr. før foredraget