Vil resistente bakterier slå os ihjel? Livestreamet fra Aarhus Universitet
- Date
- Tid
- 19:00 - 21:00
- Pris
- Tilmelding åbner 6/4: Gratis
- Bibliotek
- Køge Bibliotek
- Adresse
-
Kirkestræde 18
4600 Køge
Danmark
Foredrag med Ditlev Brodersen, professor i molekylærbiologi, Aarhus Universitet og Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi, Syddansk Universitet.
Bliv klogere på, hvordan bakterier, ser ud indeni og udenpå, da det netop er bakteriernes opbygning og hvordan de adskiller sig fra menneskeceller, der er grunden til, at antibiotika kan slå bakterier ihjel uden at gøre større skade på os selv.
Kampen mod antibiotika-resistens
Bakterier lærer hurtigt at udvikle resistens, hvis antibiotikaforbruget bliver for stort, og de kan endda overføre denne resistens imellem sig. Verden over er de resistente bakterier i disse år på fremmarch, og samtidig er udviklingen af nye antibiotika gået i stå. Vi er derfor havnet i en resistenskrise, som kan få store konsekvenser for fremtidens sundhedsvæsen. En dyster prognose siger, at der i 2050 vil dø lige så mange mennesker af resistente bakterier som af kræft, hvis ikke vi for alvor gør noget ved problemet.
Vi ved i princippet godt, hvad der skal gøres: Vi skal begrænse og målrette antibiotikaforbruget i sundhedsvæsenet og i den industrielle husdyrproduktion, vi skal forbedre hygiejnen, og sidst men ikke mindst skal vi udvikle nye antibiotika og metoder til at behandle infektioner. Det vil du høre meget mere om.
Hør også om den nyeste forskning inden for bakteriernes eget immunforsvar, og hvordan det i fremtiden vil kunne bruges imod dem som et nyt våben i kampen mod de dødelige infektioner.
Naturvidenskab på lærred
Aarhus Universitet livestreamer forelæsningen direkte til mere end 350 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Kom tæt på de nyeste opdagelser indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, og man bliver udfordret, men alle kan være med uanset faglige forudsætninger.
Støttet af Carlsbergfondet.
Foredraget begynder kl. 18.55 med velkomst. Vi anbefaler, at I kommer senest 18.45.
Billetsalg åbnes ca. 1. mdr. før foredraget